ИЗДЕЛИЯ ОТ ГРАНИТ, МРАМОР, ВАРОВИК | МЕБЕЛИ ПО ИНДИВИДУАЛЕН ПРОЕКТ

Очакваме Ви 02 / 859 31 24
 
 
 
 
 
 

Мебели по поръчка

 

    Всеки човек иска да има дом, в който сам със собствени усилия да е избрал мебели, обзавеждане, цвета на стените и аксесоари. Само че ако ви се наложи наистина да обзавеждате дома си, виждате, че нещата не са толкова прости, колкото са ви изглеждали в мебелния магазин. Това е така, защото жилищата ни са строени по един стандарт, а мебелите, особено готовите са изработени по съвсем друг. И става така, че, за да напаснете дадена модулна система, която сте си харесали към определеното помещение, било то  кухня, спалня, детска или дневна, трябва да станете специалист, и дизайнер, и аналитик. Тук се явяваме ние на помощ – нашите консултанти по интериорен дизайн ще ви обяснят как да обзаведете помещението с вкус и практично.

    Като за начало е добре да ни посетите с ваш собствен чертеж на проекта, така както изглежда в съзнанието ви. За тази цел трябва да знаете точно колко е голямо помещението, а именно – дължина на всяка една стена, височината до тавана, размерите на издадените места и нишите, местоположението на врати и прозорци. Нарисувайте на лист, как в дадения интериор ще бъдат разположени мебелите и техниката. Може и да подготвите няколко картинки на обзавеждане, което ви е харесало, за да сме ориентирани какъв стил ви допада.

    След това идва ред на решението от какви материали да е направена дадената мебел. За корпуса при производството винаги се използва ПДЧ. Ние използваме материал с дебелина 18 мм. и ПВЦ кант 1 мм. Лицето на мебелите може също да бъде от ПДЧ 18 мм с 2 мм. кант или от МДФ /повече за плюсовете и минусите на ПДЧ и МДФ плоскостите накрая на статията/.

Стил на мебелите

Стила може да бъде различен - от класически до модерен. Но колкото по-експресивен е вида на мебелите и колкото по-авангарден е дизайна, толкова повече са шансовете да стане демоде.

Цветова гама


Цветовата гама трябва да предразполага към отпускане или, обратно, да оказва стимулиращо въздействие. В кухнята например, където постоянно се прегрява от топлинни процеси, се препоръчва да се използват студени тонове - отенъци на светло синьото, сивото и зеленото. В тъмни кухни или такива със северно изложение е най-добре да се използват светли и свежи тонове - жълто, бордо, дървесни нюанси, кремав или розов цвят.

Механизми и обков


С цел по-дълъг живот на мебелите, ние препоръчваме качествен обков на доказали се фирми като BLUM и Hettich, но тяхната цена не е по джоба на всеки. Затова предлагаме и алтернативни варианти на конкурентни фирми достатъчно приемливи като цена-качество.

Техника и електроуреди


От практична и естетична гледна точка именно уредите за вграждане са най-подходящи. А най-хубавото е, че вече се произвеждат абсолютно всякакви уреди за вграждане: хладилници, готварски печки, фурни, съдомиални машини, микровълнови печки, аспиратори и дори пароварки и кафеварки. Друго обаче, което трябва да съобразите при тях е цената, защото вградените са по-скъпи.

Невградената техника пък притежава огромният плюс, че е подвижна и автомономна, и ако се развали хладилника например, няма да се налага да викате специално човек, който да го извади и едва тогава да го занесете на ремонт.

Наши партньори са: EUROLUX, FABER, TEKA, BOSCH, GORENJE, ARISTON.

 

Дотук добре, решили сте какво да бъде разположението, от какъв материал да се изработят мебелите, какви ще са уредите, остава само да ни дадете малко време, за да предложим идеалното решение за вас. Ще получите ценова оферта придружена от визуализация на проекта, така че да можете да добиете пълна представа как ще изглеждат мебелите във вашия дом.

Остава само да ни се доверите в изпълнението и след 30 работни дни ще имате вашата мечтана мебел монтирана.


Каква е разликата между ПДЧ и МДФ?

 

Има два основни вида ламинирани плоскости, които се използват за производство на мебели – ПДЧ и MDF. Ето основните предимства и недостатъци на всеки от тях.

ПДЧ са плочи от дървесни частици, произведени по технология на горещо пресоване и слепване със синтетични смоли. Този сравнително нов дървесен материал е патентован през 1936 година, а първият завод за производство на дървесни плочи започва работа през 1941 година в Бремен, Германия. Първоначално за спойка се използват формалдехидни смоли. Оказва се, обаче, че повърхностният слой излъчва формалдехид в количества, опасни за здравето. Днес вече този проблем е отстранен и плочите са напълно безопасни. Дебелините са най-различни като най-подходящи за мебелите по поръчка са ПДЧ-плоскости 18 и 25 мм. 


Предимства на ПДЧ-плоскостите:
•  Износоустойчивост;

•  Лесни за обработка;

•  Изключително голямо разнообразие от цветове и декори;

• Ниска цена. ПДЧ плоскостите са най-популярният материал за мебели от икономичен ценови клас.


Недостатъци: 
• ПДЧ-плоскостите не се препоръчват за помещения с висока влажност.

• Краищата на плоскостите се кантират и при тях няма как да се постигнат меки обли форми.


МДФ (MDF-medium-density fiberboard) е дървесно–влакнеста плоскост със средна плътност.
MDF – плочите се произвеждат от мека дървесина. Еднородните трупи се подбират внимателно, отделя им се кората,  нарязват се и се подлагат на обработка с пара под високо налягане. Накрая на процеса падат в турбини с въртящи се дискове и се смилат почти до каша. Разликата в големината на прашинките при ПДЧ и МДФ-плоскостите е като при кайма, накълцана на ръка или премелена през месомелачка. Дървесните частици се слепват с лигнин и парафин, което прави МДФ-плоскостите напълно екологичен  материал.


Предимства:
•  Висока степен на плътност;

•  Напълно екологичен материал;

•  Отлична геометрия на плоскостите, която остава непроменена дълго време;

• Лесен за обработка, пилене, рязане, фрезоване, огъване. Повърхността на МДФ – плоскостите е гладка, плътна и еднородна.

• Висока степен на влагоустойчивост. Може да се монтира в помещения с влажност до 80%


При избора на материал добре е да се знае, че ПДЧ-то не е компромис. 
С подходящ подбор на цветове, кантове и механизми с него могат да се изработят модерни, стилни и практични мебели на много добра цена.

Комбинирането на ПДЧ и МДФ от друга страна може да даде един по-луксозен полъх на обзавеждането без много да надвишавате семейния бюджет.

А ако искате да впечатлите с интериора си заложете изцяло на МДФ-а. При него в модерната комбинация с естествен фурнир и гланцов блясък можете да постигнете и непостижимото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Камекс

ШОУРУМ,  гр. София, ул. Луи Айер 2  
тел.: 02/ 859 31 24; 0887 305 372; 0887 290 905
e-mail: kamexm_showroom@abv.bg

Работно време Шоурум: 
от Понеделник до Петък  9:30 ч. - 18:00 ч.
Събота и Неделя - Почивни дни