ИЗДЕЛИЯ ОТ ГРАНИТ, МРАМОР, ВАРОВИК | МЕБЕЛИ ПО ИНДИВИДУАЛЕН ПРОЕКТ

Очакваме Ви 02 / 859 31 24
 
 
 
 
 
 

Тенденции 2023

Тенденциите в интериора за 2023-та продължават темата от последните две години за приближаване към природата. Вдъхновени от тази идея, дизайнерите смело внасят в проектите си все повече природни елементи, като концепцията за семпъл дизайн и функционалност ще продължава да е актуална. Постигането на лаконично обзавеждане, но уютен дом, въвеждат т.нар. „топъл“ минимализъм. Този стил се характеризира с топлите цветове в бежово-кафявата гама, добавени са нюанси на червено, жълто, оранжево. Всички те – допълнени с приятни на допир текстури, мебели от дърво със заоблени форми, текстил и жива растителност.

Многообразие в цветовете

Тенденцията за монохромност и визуална простота продължава да е актуална, като тази година се внасят и ярки цветове. Неутралните тонове вече се комбинират с контрастни в различни кътове от интериора, например в меката мебел като дивани, фотьойли, декоративен текстил, аксесоари като дръжки, закачалки или пано с геометрични фигури на стената. Актуални ще са охра, съчетанието на зелено с лилаво, нефритени нюанси, руж в съчетание с бежово. Тези цветове лесно могат да се комбинират с текстурите на дърво, камък, тухли и естествени тъкани.

Естествени материали

Очаква се преминаване от синтетични материали, като акрил, към органични текстури. Потребителите се насочват към дизайн в хармония с природата, като същевременно изглеждат стилни.

Материалите, които ще бъдат модерни през новата година са необработено или небоядисано дърво, естествен камък, глина, груб памук, бамбук, корк за покритията на пода, стени, таван. Фокусът е върху идеята за устойчив дизайн, с т.нар. „етика в производството”. Целта е да се изработват мебели и аксесоари, произведени без вреда за природата, от възобновяеми ресурси, екологично чисти, биоразградими, рециклируеми.

Заоблени форми

През 2023-та година фокусът се измества в посока към създаването на комфортна и уютна атмосфера. Все по-често в модерния дизайн се наблюдава омекотяване на правите линии и изразените ъгли, които са заменени с плавни извивки и кръгли форми. Преобладават арки,  кръгли маси, сферични осветителни тела, овални фотьойли и дивани във формата на полумесец. Новите форми и разнообразните натурални текстури сякаш се вливат една в друга и правят пространството хармонично и някак спокойно.

В банята голямото огледало с правоъгълна форма е заменено от такова с кръгла или овална. Огледалото може да бъде също и с неправилна форма със заобляне. В природата не всичко е съвършено, а съвременните тенденции се стремят да я повтарят.

Умен дом

С напредването на технологиите вече масово се предлагат домове, чиито детайли са създадени по начин, който улесняват живота на собствениците и редуцират сметките им за ток, вода и отопление. Набляга се на обзавеждане със сензори, превключватели с дистанционно управление, таймери, гласови асистенти. Нововъведения като роботизирани прахосмукачки, завеси с дистанционно управление, водоспестяващи кранове, осветление и отопление, които се включват с помощта на телефон са неизменна част от съвременния интериор. Трендът е да се създаде обзавеждане, което да съчетава топлотата на естествените материали и цветове със съвременните технологии.

Камекс

ШОУРУМ,  гр. София, ул. Луи Айер 2  
тел.: 02/ 859 31 24; 0887 305 372; 0887 290 905
e-mail: kamexm_showroom@abv.bg

Работно време Шоурум: 
от Понеделник до Петък  9:30 ч. - 18:00 ч.
Събота и Неделя - Почивни дни